sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulu on jo kohta ovella...

Viidestoista luukku avattu! Käsittämätöntä miten aika menee niin nopeasti. Tuntuu siltä, että äskettäin oltaisiin vasta avattu ensimmäinen luukku.


Loppuun vielä Felixistä kuvia!


Onkohan tuo liian iso tonttulakki sulle, Felix?



Saanko herkun?


Nyt loppu kuvaaminen, haluan pois!

10 kommenttia:

  1. Hei, ihanii noi kuvat felixistä!! voisin koittaa tehä paremman bannerin(tällä kertaa:DD) jos haluut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Ite en ollut kauhean tyytyväinen näihin kuviin. :D
      Joo, jos vaan jaksat/viitsit? :)

      Poista
  2. Kiva postaus, vaikkakin ehkä hiema lyhyt ;) Mutta ei se mitään, pääasia että oli näitä ihania kuvia <3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tää olikin kyllä tosi lyhyt, mutta ei ollu mitään kirjotettavaa. Seuraavaks tulee taas pitempää postausta! ;) Kiitos. ❤

      Poista
    2. Mitä tulee seuraavaks?

      Poista
  3. Ihana blogi! Eksyin tänne äsken, ja voit olla takuuvarma että jään seurailemaan kunhan vain omalle koneelle ennätän :).

    Haluaisin, että vastaisit pariin kysymykseen, jotka liittyvät tietty pupuihin :). Meillä on siis kaksi reilu vuoden ikästä kääpiöluppisnarttua.
    Miten ne voisi toteuttaa valjaisiin? Kuinka nopeesti sun puput oppi niihin?

    Miten puput voi opettaa hyppimään esteitä tai vaikka seuraamaan omistajaa (en tiedä että tiedätkö näihin vastausta mutta koita vastata! :D)

    Onko pupuilla hyvä hajuaisti? Minusta tuntuu että meidän puput ei millään mahda huomata herkkuja vain pitää lähes suuhun tunkea että ne namit huomaa. Vaikea on mitään pulmia niille tehdä kun tuntuu että ne ei haista...

    Miten kahdelle erottamattomalle pupulle voi tehdä "siedätyshoitoa", jos on vain vähän reilu huone tilaa?

    Miten puput voi oppia uusille alueille? Haluttaisiin laajentaa pupujen tilaa ja on ollut jo kuukauden lisätilaa, mutta kumpikaan ei ikinä uskalla mennä lisätilalle vaikka nameilla ja lähes kaikella ollaan jo yritetty houkutella niitä...


    Kiitos jo hurjasti vastauksista, toivottavasti osaat vastata kysymyksiini! Ja vielä kerran tää on ihan mahtava blogi, hetken seuraan anona mutta kun oma kone vain toimii niin liityn ehdottomasti lukijaksi! <3

    VastaaPoista
  4. Kiitos todella paljon! :)
    Yritän vastata kysymyksiin niin hyvin kuin pystyn.
    Valjaisiin kania ei voi pakottaa tottumaan, mutta voit yrittää totuttaa kanisi valjaisiin laittamalla ne sisällä kanin päälle samalla silitellen hellästi. Voit tarjota samalla herkkuja ja suosittelen pitämään kania sylissä sen aikaan kun laitat valjaat. Sen jälkeen annat kanisi tottua valjaisiin sisällä ollessaan (vapaana). Kannattaa tarkkailla samalla, että mitä kanisi pitää niistä. Kun susta tuntuu, että kanisi on tottunut valjaisiin ja pitää niistä voit siirtyä ulos. Muista ettet saa kiskoa kania niin kuin koiraa ja anna kanisi pysähtyä ennen kuin otat sen syliin. Se ei ole mukavaa omistajalle eikä kanille. Ulkoiluta kania ensimmäisellä kerralla vain 5-10 minuuttia ja sen jälkeen voit lisätä aikaa. Muista taas, ettet voi viedä kania liian kylmällä ilmalla. Jos kanisi kastuu tassuista pyyhi ne sisälle tultuasi kuivaksi ettei kanisi vilustu. :) Talvellakin kania voi ulkoiluttaa mutta ei edelleenkään liian kylmällä kelillä.
    Toivottavasti kanisi pitävät ulkoilemisesta! Se on tosi mukavaa ainakin kesällä. Jos tarvitset vielä neuvoja valjaiden laittoon, kysy ihmeessä!
    Mä en oikeastaan tiedä miten tai milloin meidän kanit oppivat valjaisiin, sillä mä sain noi kanit vasta tänä kesänä. Felix osaa olla kyllä tosi hienosti valjaissa mutta Nelli ei tykkää ollenkaan, se säikähtelee vähän väliä ja juoksentelee kun päätön kana.. :)
    Toiseen kysymykseen en osaa vastata itse (en hypytä kanejani) joten käy kurkkaamassa täältä neuvoja: http://www.suomenestekanit.net/hyppykoulu.html
    Kaneilla on erinomainen hajuaisti, sen näkee sen nenästä joka väpättää melkein koko ajan. Minkälaisia herkkuja tarjoat kaneillesi?
    Hmm... Ai sellaista, että olisivat erossa toisistaan? Se taitaa olla hankalaa. Meillä se ei tulisi kuuloonkaan erottaa Nelliä ja Felixiä (se olisi mahdotonta). :D Miksi kanit tarvitsevat siedätyshoitoa? Ihan uusi asia mulle joten haluaisin, että kertoisit. :)
    Minkälainen lisätila on? Kuuluuko siellä ääniä (esim. onko autotie lähellä). Onko lattia liukas? Onko lisätilassa piilopaikkoja, virikkeitä? Tosi harmillinen juttu!
    Voi kiitos paljon! Tää saa mut aivan sanattomaksi, vau, ei voi muuta sanoa. Oon tosi otettu! ❤ Kiitos vielä kerran asiallisesta ja pitkästä viestistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta, ja eipä mitään :) Ja siedätyshoidolla tarkoitan että oppisivat olemaan erossa sillä tavalla, että esim kynsiä leikatessa ei toinen tulisi heti törkkimään tai vetäisi hirveitä hepuleita jos ei toista sekuntiin näe.. :D
      Ja lisätila on ihan normaali, meidän yläkerrassa jossa ei kuulu mitään ihmeempiä ääniä kuin itse siellä pupujen huoneessa...

      Kiitos vielä kerran vastauksista, kivaa kun on joku "asiantuntija", käännyn kyllä sun puolees jos mulla on jotain kysyttävää, jos ei vain haittaa! :) Ja sun pitäis postailla useemmin tätä on aina niin ihana lukee <3 :)

      Poista
  5. En osaa valitettavasti auttaa noihin kahteen pulmaan. Kovasti yritin mutta kun ei oo omalla kohdalla tapahtunu tollasia juttuja. :/
    Kysy ihmeessä! Vastaan mielelläni, jos vaan osaan. :)
    Voooi, kiitos! :) Mä postailen sitten lomalla useammin. Tällä viikolla on ollu tositosi kiire, joten en oo ehtiny postailemaan.

    VastaaPoista