perjantai 4. heinäkuuta 2014

Leipomista sadepäivänä

Tänään leivoin kaneille pitkästä aikaa keksejä, joita kanit eivät ole vielä päässeet maistamaan. Ajattelin jakaa ohjeen teidän kanssanne, jos joku olisi kiinnostunut. Eli tein tällä kertaa tämmöisiä terveelisiä keksejä, joita en olekkaan tehnyt vähään aikaa. Aina olen mennyt lisäämään jotain epäterveellistä taikinaan, mutta keksit ovat ainakin maistuneet hyvin - eikös se ole pääasia? Eli aloitetaan aineista mitä tarvitset kekseihin. Toki voit lisätä muutakin, mutta näitä käytin näihin kekseihin. 


Tarvitset: 
- Ruisjauhoja noin. 3dl (voit käyttää myös esim. kaurahiutaleita)
- Vettä noin. 1,5dl
- Puolikkaan porkkanan
- Puolikkaan banaanin
- Kulhon, veitsen, leikkuualustan, lusikan, kuorimaveitsen, desimitan, (raastin, itse pilkoin veitsellä pieniksi paloiksi)


- Lisää ruisjauho ja vesi kulhoon, sekoita
- Murskaa banaani 'muusiksi' ja lisää joukkoon
- Kuori, pilko tai raasta porkkana, sekottaen sekin joukkoon


Kun olet saanut sekoitettua kaikki hyvin yhteen ja taikina ei ole liian löysä, muotoile keksit leivinpaperille. Itse tein kekseistä ympyröitä, mutta voit käyttää esimerkiksi sydänmuottia ja tehdä kekseistä sydämmenmuotoisia


Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita keksit uuniin 10-20 minuutiksi. Itse käänsin jossain vaiheessa keksit toiste päin kun eivät meinanneet alapuolelta paistua.


Kun keksit olivat valmiit siirsin ne lautaselle ja laitoin takan päälle kovettumaan ja jäähtymään. Tarjoilen vasta huomenna keksit kaneille jotta ne ehtivät kunnolla kovettumaan.

Muistutan edelleen että vielä jatkuu tämä postaaminen kännykällä, joten kuvien laatu ei ole paras mutta toivottavasti siedettävä!

4 kommenttia:

  1. Naminami! :) Ja tosi hyvä kuvanlaatu sun kännykällä! Minkä kännykän omistat?

    VastaaPoista
  2. Ja mun blogin osoite muuten on www.rakkaatystavat.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. Eikö se toinen viesti muka tullut?? O.o

    VastaaPoista